bara logga mini

Välkommen Om byn Aktiviteter Sevärt Boende Företag Messlingen IK Messlingen FVO Byarådet Hitta hit

 

Våren Sommaren Hösten              

flatruetVintern

Messlingen är ett mycket snösäkert område och det finns många aktiviteter med snö som grund. Den första snön lägger sig redan i oktober och sedan får vi ytterligare 5 meter innan sommaren tar vid i maj.

 

Här blir skidåkningen ett naturligt inslag, Messlingen är ett längdåkningsparadis och till skillnad från många andra spårsystem får du gärna ta med dig hunden i spåret. Här finns 45 mil pistade leder för skoter och Messlingen är sammankopplad med övriga byar i Funäsfjällen. Är det utöfr man vill åka finns Kappruet bara några kilometer bort och är även ett utmärkt ställe att starta sin fjälltur på. Ta liften upp de första 164 höjdmetrarna och ta sedan en tur runt Kapprutoppen för att sedan glida tillbaks mot Messlingen över sjön.

fjallvandring 

Alpint

Det ska vara enkelt att få bra skidåkning. Byn Messlingen är belägen i Funäsfjällen som har 6 skidanläggningar nära till hands.
 roding_sommaren_2006

Längdåkning

Här finns välpreparerade längdspår i olika svårighetsgrader för hela familjen och hos oss är hunden också välkommen i spåret.
turåkning

Turåkning

Vill man komma riktigt nära naturen ska man spänna på sig turskidorna och gå ut på fjället.
 skoter

Skoter

Njut av friheten av ta skotern genom storslagen fjällnatur - en underbar upplevelse. Hyr din egen skoter eller åk med på guidad tur
topptur

Topptur

Med riklig tillgång på natursnö och med ett par stighudar under skidorna finns det många toppar som utmanar.

 pimplare

Isfiske

Ta chansen att dra upp familjens middag genom att få en röding på kroken. Messlingesjön har oanade möjligheter och ett gott fiskeklimat.

Alpint Skoter Längdspår

producerad av Formoni - all rights reserved.