bara logga mini

Välkommen Om byn Aktiviteter Sevärt Boende Företag Messlingen IK Messlingen FVO Byarådet Hitta hit

 


Sommaren

På sommaren fylls Messlingen med friluftshungrande turister. Med närhet till både fjäll och vatten finns här massor av aktiviteter för alla åldrar. Lär dig flugfiske eller gå på en tur och undersök fjällfloran.

 

Sommaren i fjällen är verkligen helt fantastisk. De ljusa svala sommarnätterna när solen knappt verkar gå ner alls.  Badstranden hägrar när det är riktigt varmt och man bara vill svalka sig. Svalare dagar kan man ta på sig vandrarkängorna och ta en eller flerdagarstur på fjället och bara njuta av friheten och lugnet som råder. Fiskeentusiaster vallfärdar till området med dess bäckar och tjärnar där man kan få flera olika ädelfiskar på kroken.

_26_dscn0058.jpg

 

 

 fjallvandring Fjällvandring

Få saker är så avkopplande som att vandra i vackra omgivningar och har man en gång börjat vandra i våra fjäll så fortsätter man tills benen inte bär längre.

 roding_sommaren_2006 Fiskelycka

I omnejden kring Messlingen finns fantastiska fiskevatten för mete, spinnfiske och flugfiske. Här har du chans att kroka öring, fjällröding, harr och andra fina fiskar.

 

 

 dcv26 Fjällridning

Islandshästarna tar dig tryggt och säkert med sig på ryggen rakt ut i vildmarken och låter dig uppleva naturen på ett helt nytt sätt.

 mountainbike__ Mountainbike

Att ta sig ut på fjället med mountainbike är något som ha kommit starkt på senare år och är en trend som är här för att stanna.

 

 

 guldkorn

Guldtur

Runt Funäsdalen finns det 30 utmärkta guldturer, i Messlingen har vi närhet till två av dom. 

 
 258

Notfiske 

Notfiske är en gammal fiske-tradition som lever vidare i Messlingen.

 

 

 

 tunnbrod1

Tunnbrödsbakning

Var med och baka tunnbröd i stenugn som man gjort på samma sätt i hundratals år.

 kanot-mini.jpg

 Kanot

Ta med familjen eller vännerna på en kanottur i sjön eller kanske bara ett metspö och några maskar.

Vintern Våren Hösten

producerad av Formoni - all rights reserved.